Maleisie

Backpacken in Maleisie

Maleisië is een veelzijdig land met ongelooflijke landschappen, koloniale steden, heerlijk eten, tropische eilanden en vriendelijke mensen. Soms lijkt Maleisië te worden vergeten door backpackers. Het land wordt namelijk een stuk minder bezocht in vergelijking met de buurlanden Thailand en Indonesië. Dit is jammer want Maleisië heeft eigenlijk alles wat je in een land zoekt. Het land heeft een rijke historie, er zijn veel verschillende culturen aanwezig en de bevolking is vriendelijk en gastvrij. Daarnaast heeft het land een groot aantal mooie bezienswaardigheden. De veelzijdigheid en compleetheid van Maleisië maakt het land de ideale bestemming om te backpacken.

Bestemmingen

Perhentian Islands Maleisië

Perhentian Islands

Kuala Lumpur

Penang

Cameron Highlands

Langkawi

Over Maleisie

Maleisië is opgesplitst in twee delen. Het westelijke deel van Maleisië ligt op het schiereiland Malakka en grenst in het noorden aan Thailand. Hier woont het grootste gedeelte van de bevolking en ligt ook de hoofdstad Kuala Lumpur. Het oostelijke deel van Maleisië is gelegen op Borneo, het op twee na grootste eiland van de wereld. Maleisisch Borneo is minder ontwikkeld dan West-Maleisie en ook de natuur is hier minder aangetast. Maleisië staat onder invloed van veel verschillende culturen. De meeste inwoners zijn Maleisisch, gevolgd door de Chinees-Maleisische bevolkingsgroep en een Indiaas-Maleisische bevolkingsgroep.

Backpack Route Maleisie

Met deze backpack route zie je in ongeveer drie weken de leukste locaties van het schiereiland Maleisië. Als je ook naar Borneo wilt gaan, kun je de route combineren met de Backpack Route Borneo.

Street art op Penang

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt