Singapore

Backpacken in Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië en gelegen op het punje van het Maleisisch schiereiland. Vroeger bestond Singapore voornamelijk uit tropisch regenwoud maar tegenwoordig staat het land bekend om haar skyline met veel hoge wolkenkrabbers en reusachtige kantoorgebouwen. Naast deze enorme gebouwen heeft Singapore ook ontzettend veel groen en grote parken. De stad heeft een aantal leuke wijken met prachtige gebouwen en bezienswaardigheden. Singapore is wat duurder dan de meeste landen in Azië, maar als backpacker kun je hier ook goed terecht. In een korte tijd kun je veel zien waardoor het de ideale bestemming is als beginpunt van je reis door Azië of als tussenstop naar een verdere bestemming.

Reisgids Singapore

Singapore is een van de modernste steden ter wereld en staat vooral bekend om haar skyline met veel hoge wolkenkrabbers en reusachtige kantoorgebouwen. Ben je benieuwd naar wat er allemaal te doen is? In deze reisgids lees je de beste tips voor je verblijf in Singapore.

Over Singapore

Singapore is sinds 1965 onafhankelijk van Maleisië en was tot halverwege vorige eeuw een klein vissersstadje waar armoede heerste. Daarna veranderde het in een handelshaven en nu is Singapore een van de meest welvarende en moderne landen ter wereld. Dit kun je merken aan de veiligheid, infrastructuur, de medische voorzieningen en de hygiëne. Het land heeft veel verschillende culturen en de bevoking komt uit onder andere China, Maleisië en India. In Singapore worden vier officiele talen gesproken, namelijk Engels, Maleis, Mandarijn en Tami. Engels is de meest gesproken taal, wat vooral komt door het hoge aantal immigranten en succesvolle expats die in Singapore zijn gaan wonen.
MacRitchie Reservoir Treetop Walk Singapore

Bezoek het MacRitchie Reservoir in Singapore

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt