Taiwan

Backpacken in Taiwan

Taiwan is vaak niet de eerste bestemming waar je aan denkt wanneer je gaat backpacken. De meeste backpackers kiezen ervoor om te reizen door landen in Zuidoost-Azië zoals Thailand, Vietnam of Indonesië. Het leven is hier goedkoper en de kans dat je er andere backpackers ontmoet is groter. Toch is backpacken in Taiwan ook zeker aan te raden. Taiwan is een van de meest diverse bestemmingen in Azië en naast de wereldstad Taipei vind je er prachtige natuur en mooie bezienswaardigheden. Het land heeft een rijke cultuur en een gastvrije bevolking. Reizen in Taiwan is erg gemakkelijk en hoeft je niet eens veel meer te kosten dan een trip naar de goedkope Zuidoost-Aziatische landen. Ben je van plan om een backpackreis door Azië te maken, overweeg dan zeker Taiwan mee te nemen in je route.

Reisgids Taipei

Taipei is een moderne stad met hoge wolkenkrabbers, prachtige tempels en een rijke historie. De stad heeft veel bezienswaardigheden en ook in de omgeving is genoeg te doen. In deze reisgids lees je de leukste tips voor je verblijf in Taipei.

Over Taiwan

De officiële naam van Taiwan is Republiek China. Volgens China en een groot aantal andere landen is Taiwan een provincie van China, maar aan alles merk je dat hier weinig van klopt. Zo heeft het land een eigen regering, haar eigen valuta en een eigen visum. De cultuur van Taiwan totaal anders dan die van China en de inwoners van het land voelen zich ook niet echt Chinees. Backpacken in Taiwan is daarom ook niet te vergelijken met China. Wel zie je tijdens een reis door Taiwan veel Chinese invloeden terug, net als de invloeden van de Japanse overheersing. Het eiland voelt daardoor als een mix tussen deze twee landen. De Taiwanese bevolking is erg vriendelijk en behulpzaam, maar spreekt vaak niet zo goed Engels. Het overgrote deel van de Taiwanese bevolking is aanhanger van het boeddhisme gemixt met elementen van andere religies. Je zult in Taiwan daarom ontzettend veel tempels tegenkomen.
Free Walking Tour Taipei Taiwan

Free Walking Tour Taipei

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt