MacRitchie Reservoir

Bezoek het MacRitchie Reservoir Park in Singapore

Singapore staat vooral bekend om haar moderne hoofdstad met enorme wolkenkrabbers, maar daarnaast heeft het land ook prachtige natuur. Een stukje buiten de stad ligt het MacRitchie Reservoir. Dit reservoir wordt omgeven door meer dan 500 hectare aan bossen in het Catchment Nature Reserve en is het oudste stuwmeer van Singapore. In het Central Catchment Nature Reserves vind je meer dan 1000 soorten bloeiende planten en meer dan 500 verschillende diersoorten. Het MacRitchie Reservoir Park is een populaire bestemming voor hardlopers, watersportliefhebbers en natuurliefhebbers.

Wandelroutes MacRitchie Reservoir Park

Het Catchment Nature Reserve heeft een aantal boardwalks langs het water en verschillende wandelroutes door het bos. Deze routes variëren van drie tot elf kilometer en zijn aangegeven in verschillende kleuren. In het park staan borden die je kunt volgen voor de juiste route. 

Download hier een kaart van de Wandelroutes

Prunus-Petai Trail – 3KM

De Prunus-Petai Trail is de kortste route die je kunt lopen in het Central Catchment Nature Reserve. Vanaf de boardwalk heb je een prachtig uitzicht op het stuwmeer en het dichte regenwoud op de achtergrond. Onderweg kun je inheemse dieren tegenkomen zoals hagedissen, eekhoorns en langstaartmakaken. Om bij de boardwalk te komen volg je de groene route vanaf het MacRitchie Reservoir Park. De route heeft een lengte van 3 kilometer en je loopt de route in ongeveer een uur.

Treetop walk – 7KM

Een van de hoogtepunten van MacRitchie is de 250 meter lange TreeTop Walk. Deze hangbrug verbindt de twee hoogste punten in het Central Catchment Nature Reserve en geeft een panoramisch uitzicht op de boomtoppen en de dieren die hoog in deze bomen leven. Om bij de TreeTop Walk te komen volg je de oranje route vanaf het Windsor Nature Park. De route heeft een lengte van 7 kilometer en je loopt de route in ongeveer drie uur. 

De TreeTop walk is op dinsdag tot en met vrijdag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend en tijdens feestdagen van 8:30 uur tot 17.00 uur. Op maandag, met uitzondering van feestdagen, is de TreeTop Walk gesloten. Zorg ervoor dat je de brug echt binnen deze tijden bezoekt want de rangers zijn erg strikt met de tijd wat betreft het sluiten van de brug.

MacRitchie Nature Trail – 11KM

De MacRitchie Nature Trail is de langste route en loopt midden door het tropische regenwoud van het Central Catchment Nature Reserve. Onderweg zie je veel bijzondere planten en boomsoorten. Ook kun je verschillende inheemse dieren tegenkomen zoals makaken, eekhoorns, hagedissen, en als je geluk hebt zelfs vliegende lemuren of uilen. Voor de MacRitchie Nature trail volg je de gele route vanaf het MacRitchie Reservoir Park. De route heeft een lengte van 11 kilometer en je loopt de route in ongeveer vier uur.

De MacRitchie Nature Trail komt niet langs de TreeTop Walk, maar is uit te bereiden met een deel van de oranje route.  Wel kom je langs de Jelutong Tower, die ongeveer hetzelfde panoramische uitzicht geeft over het bos van MacRitchie.

Combinatie van routes – 14KM

Wil je alles van MacRitchie zien, dan kun je de routes met elkaar combineren. Begin in het MacRitchie Reservoir Park, loop via de groene route langs de Prunus en Petai boardwalk en ga daarna over op de gele route naar de MacRitchie Nature Trail. Wanneer je aankomt bij de Ranger Station neem je de oranje route naar de TreeTop Walk. Daarna ga je verder met de gele route en loop je via de Jelungtong tower terug naar het MacRitchie Reservoir Park. Het laatste deel kun je eventueel via de Jering en Chemperai boardwalk lopen. Deze gecombineerde route heeft een lengte van 14 kilometer een je loopt de route in ongeveer vijf uur. 

Hoe kom je bij het MacRitchie Reservoir Park

MacRitchie ligt net boven het centrum van de stad Singapore. Het park heeft twee ingangen, namelijk MacRitchie Reservoir Park en Windsor Nature Park. Het MacRitchie Reservoir Park is de hoofdingang en hier vind je de meeste voorzieningen en activiteiten. Wil je zo snel mogelijk bij de TreeTop Walk zijn, dan kun je het beste beginnen bij het Windsor Nature Park.

MacRitchie Reservoir Park

Om met het openbaar vervoer bij de hoofdingang van het MacRitchie Reservoir te komen, neem je een bus naar de halte MacRitchie Reservoir op Lornie Road, of neem je de Circle Line naar Caldecott MRT en vanaf daar is het 12 minuten lopen.

Windsor Nature Park

Voor het Winsdor Nature Park kun je het beste de bus nemen naar Bef Windsor Pk Rd. Vanaf hier is het ongeveer vijf minuten lopen naar de ingang van het park. Je kunt ook de Circle Line naar Marymount MRT nemen en vanaf daar lopen of een bus nemen om de loopafstand te verkorten.

Goed om te weten

Als je van plan bent om in MacRitchie te wandelen kun je het beste vroeg in de ochtend beginnen. Door het klimaat en de hoge luchtvochtigheid in Singapore kan het midden op de dag namelijk erg warm en benauwd zijn. Neem genoeg water en wat te eten mee, maar zorg wel dat dit in een afgesloten tas zit. In het park lopen veel apen rond die soms best brutaal kunnen zijn. Toiletvoorzieningen vind je bij de twee ingangen van het park en bij het Ranger Station. Zorg dat je goed voorbereid naar MacRitchie gaat en dat je weet welke route je wilt lopen. 

Ga naar de website van National Parks Singapore

Over mij

Hi, mijn naam is Manon en ik ben de oprichtster van Your Backpack Guide! Op deze website deel ik mijn ervaringen en probeer ik mensen te inspireren om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Ik verzamel de beste tips voor avontuurlijke bestemmingen en bundel ze in handige artikelen. Mijn doel is om het plannen van jouw reis een beetje makkelijker en vooral leuker te maken.

Bestemmingen

Singapore

Zoeken

Meer Singapore blogs

Bezoek het MacRitchie Reservoir in Singapore

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt