Polarsteps

Polarsteps: De ideale app voor het plannen, volgen en herbeleven van je reizen

Wanneer je op reis gaat, wil je dit vast graag vastleggen. Het bijhouden van een reisblog kan soms aardig wat tijd kosten, maar de app Polarsteps maakt dit een stukje makkelijker! Met Polarsteps kun je eenvoudig je reis plannen, je avonturen bijhouden in een makkelijk overzicht en je reis delen met vrienden en familie. De app creëert een tijdlijn van de plaatsen waar je bent geweest en daar kun je vervolgens zelf teksten en foto’s aan toevoegen. Op deze manier krijg je overzichtelijk in beeld wat je allemaal meemaakt tijdens je reis. Achteraf kun je dit allemaal laten afdrukken in een Travel Book. 

Over Polarsteps

Polarsteps is een app ontwikkeld door en voor reizigers. Je kunt bij Polarsteps terecht voor elke stap van je reis, zelfs al voordat deze begint. Van inspiratie en een gedetailleerde reisplanning tot het tracken van je trip en na thuiskomst een fotoboek vol herinneringen. Polarsteps zorgt ervoor dat de route die je tijdens je reis aflegt wordt bijgehouden. Hierdoor kun je precies zien wat je gedaan hebt en hoe je op een bepaalde plek gekomen bent. De app is beschikbaar voor zowel Android als Iphone, maar je kunt ook inloggen via de Polarsteps website. 

Download de Polarsteps app

Plan je reis met Polarsteps

Met Polarsteps kun je eenvoudig je reizen plannen. Na het aanmaken van een nieuwe reis kun je bestemmingen toevoegen langs je gewenste route. Je kunt verschillende vervoersmogelijkheden zien en belangrijke highlights opslaan die je onderweg niet wil missen.

Maak een reis aan

De eerste stap om met Polarsteps te beginnen is het aanmaken van een nieuwe reis. Dit doe je door op het plusje rechtsboven in je scherm te klikken. Geef de reis een titel en korte samenvatting en selecteer de start- en einddatum. Schakel de Travel Tracker in als je wil dat Polarsteps je reis automatisch bijhoudt. Ook kun je instellen wie je reis kunnen volgen. Nadat je reis is aangemaakt zie je hoeveel nachten je nog moet wachten tot je reis begint. 

Plan je route 

Zodra je reis is aangemaakt kun je beginnen met plannen van de route. Je kunt toekomstige stappen toevoegen langs de route die je wil maken en deze stappen verschijnen vervolgens op een kaart. Als je op de stap klikt kun je de aankomstdatum instellen en aangeven hoeveel nachten je wil blijven. Door op de route tussen twee bestemmingen te klikken zie je welke vervoersmogelijkheden je hebt. Voor iedere vervoersmogelijkheid zie je hoe lang je onderweg bent en wat de kosten van de reis zijn. Vervolgens kun je de gewenste route selecteren. Als een bestemming een reisgids bevat, kun je deze openen om alle tips voor de bestemming te lezen. 

Polarsteps Guides

Om het plannen van je reis nog makkelijker te maken heeft Polarsteps reisgidsen ontwikkeld voor de beste bestemmingen ter wereld. In deze reisgidsen vind je alle tips die je nodig hebt. Op de kaart kun je per land alle highlights zien en als je er een aanklikt zie je een korte introductie. Vervolgens kom je bij de reisgids waar zorgvuldig gekozen tips je helpen bij het kiezen van de beste bezienswaardigheden en activiteiten. Daarnaast heeft elke reisgids een overzicht van de mooiste plekken om te overnachten, eten en drinken. Elke gids bevat ook een bijzondere collectie spots die laat zien wat een bestemming zo uniek maakt.

Nadat je een gids hebt geselecteerd, kun je door de verschillende categorieën scrollen en de gids opslaan door op de knop in de rechterbovenhoek te drukken. Ook kun je bepaalde highlights van een gids opslaan, zodat je ze niet vergeet te bezoeken tijdens je reis. Tot slot kan een reisplan in slechts een paar klikken realiteit worden gemaakt via rechtstreekse links naar bekende boekingssites. 

Volg je reis met Polarsteps

Met de Travel Tracker kun je gemakkelijk je reizen volgen. Polarsteps houdt automatisch je route bij, zelfs als je geen internetverbinding hebt. Naast mobiele data kan je reis namelijk ook gevolgd worden met behulp van gratis technieken zoals gps en wifi. Je afgelegde route wordt getoond op een kaart en op elke plek waar je bent geweest kun je ervaringen opschrijven en foto’s uploaden. Vervolgens kun je je reis delen met vrienden en familie. 

Je reis in een makkelijk overzicht

Als je de Travel Tracker hebt ingeschakeld begint Polarsteps op de startdatum van je reis automatisch met het bijhouden van je route. Je kunt handmatig teksten en foto’s aan je reis toevoegen door stappen aan te maken. Dit zijn de locaties die je hebt bezocht en aan je reis hebt toegevoegd. Polarsteps geeft je af en toe een herinnering om een stap te plaatsen over je reis. Hierdoor kun je je reis eenvoudig up to date kunt houden.

Het voordeel van Polarsteps is dat je in een oogopslag zowel je route als je verslag ziet, en je snel naar een volgende stap kunt gaan. Je klikt op de kaart op een plek waar je geweest bent en er verschijnt dan direct een verslag van die plek. Naast je route houdt polarsteps ook een aantal statistieken bij. Zo kun je zien hoeveel dagen je in totaal op reis geweest bent, hoeveel kilometer je hebt afgelegd en welke vlaggen je hebt verzameld. 

Deel je reis met vrienden en familie

Alle stappen die je in Polarsteps maakt kun je eenvoudig delen met vrienden en familie. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze deel kunnen uitmaken van je reis, maar het verlicht ook hun zorgen over jouw bestaan. Mensen kunnen je volgen via een persoonlijke link en wanneer ze zelf ook een account hebben, krijgen ze automatisch een melding wanneer je een nieuwe stap plaatst. De stappen die je plaatst kunnen ze vervolgens liken of erop reageren. Naast het delen van de reizen met vrienden, kun je deze ook direct op sociale media delen.

Verder kun je heel makkelijk andere reizigers opzoeken en gaan volgen. Hierdoor kun je ook met hun reis meegenieten en misschien zelfs inspiratie kunt opdoen voor je eigen reis. Door ervaringen van anderen te lezen of een route te bekijken die andere gebruikers gevolgd hebben, kun je misschien ideeën krijgen voor je eigen reisplannen. Heb je liever niet dat iedereen jouw reizen kan zien, dan kun je dat bij de instellingen van een trip aanpassen. 

Herbeleef je reis met een Travel Book

Wanneer je terug bent van je reis kun je met Polarsteps eenvoudig je reis opnieuw beleven. Zoek op de kaart naar een bestemming waar je geweest bent om te zien welke activiteiten je ondernomen hebt, wie je daar hebt ontmoet hebt en wat je hebt meegemaakt. 

Al je steps in een boek

Het leukste van Polarsteps is dat je al je herinneringen ook kunt laten afdrukken in een Travel Book. Niet alleen worden je stappen met teksten en foto’s in het boek opgenomen, ook vind je er diverse statistieken over je reis. Zo heb je op de eerste pagina een samenvattend overzicht van je reis en is bij elke stap de datum, temperatuur en het hoogteverschil weergegeven. De fotoboeken van Polarsteps worden automatisch voor je gegenereerd. Hierdoor hoef je bij thuiskomst geen dagen bezig te zijn met het maken van je fotoboek. 

Bewerken van je travel book

Omdat je je reis zelf al structuur hebt gegeven door met stappen te werken, kan Polarsteps relatief eenvoudig een mooi boek samenstellen. De boeken worden automatisch gegenereerd, maar er zijn wel enkele dingen die je in het boek kunt aanpassen. Zo kun je de volgorde en het formaat van foto’s veranderen en foto’s of stappen verbergen. Ook kun je bij boekinstelling de foto en titel van je boekomslag wijzingen, een themakleur kiezen en zelfs stapteksten uitschakelen. Een nadeel is wel dat als je een staptekst aan wil passen of een foto wil toevoegen, je terug moet gaan naar de stap zelf om dit te wijzigen. 

Tip: Voordat je je Travel Book besteld, kijk hem nog een keer goed door. Omdat het boek automatisch gegenereerd wordt, kan het bijvoorbeeld zijn dat de laatste zin van een stap op de volgende pagina komt. Je kunt de tekst in de stappen dan eventueel nog iets aanpassen. 

Praktische informatie 

De Polarsteps Travel Books worden afgedrukt op stevig papier en hebben een halfmatte harde kaft. De kosten van je fotoboek hangen af van het aantal pagina’s. Bij het minimale aantal van 24 pagina’s betaal je 36 euro en dit bedrag loopt op tot 116 euro voor maximaal 300 pagina’s. 

Je kunt bij het bestellen kiezen voor twee soorten papier, namelijk Premium en Lay-flat Premium Plus. De Premium optie heeft premium glossy papier van 200 gram en is verkrijgbaar voor maximaal 300 pagina’s. De Lay-flat Premium Plus optie heeft beter papier van 380 gram en een open platte rug. Wanneer je voor deze optie kiest is je boek verkrijgbaar voor maximaal 120 pagina’s en betaal je per pagina 0,50 euro extra. 

Verzending van de Travel Books is wereldwijd gratis en het boek wordt binnen 3 tot 5 werkdagen na het bestellen, gemaakt en verzendklaar gemaakt. Zodra je reisboek is verzonden, ontvang je een e-mail met track en trace informatie.

Tip: Vaak zijn er acties waardoor je korting kunt krijgen op je boek en als je een boek besteld hebt, zit er ook een kortingscode bij voor je volgende bestelling. 

Over mij

Hi, mijn naam is Manon en ik ben de oprichtster van Your Backpack Guide! Op deze website deel ik mijn ervaringen en probeer ik mensen te inspireren om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Ik verzamel de beste tips voor avontuurlijke bestemmingen en bundel ze in handige artikelen. Mijn doel is om het plannen van jouw reis een beetje makkelijker en vooral leuker te maken.

Bestemmingen

Zoeken

Meer reistips

Paklijst backpacken

Wereldreis voorbereiden

Polarsteps: Plan, volg en herbeleef je reizen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt